Novo-rival skifter topchef ved årsskiftet

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly får fra og med årsskiftet ny kaptajn på broen. Administrerende direktør John Lechleiter går på pension den 31. december 2016, og erstattes af David A. Ricks, der i øjeblikket er topchef for Lilly Bio-medicines, oplyser selskabet i en meddelelse.

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly får fra og med årsskiftet ny kaptajn på broen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gerald Abel/Bass Photo Co.

I forbindelse med chefskiftet vil John Lechleiter fortsætte arbejdet som bestyrelsesformand for Eli Lilly indtil den 31. maj, hvorefter David A. Ricks også overtager den post.

»Da Lilly overgår fra den seneste tids udfordrende periode med patentudløb til en ny æra med vækst, er det et logisk tidspunkt for en overdragelse af ledelsen i selskabet,« siger John Lechleiter ifølge meddelelsen.

Eli Lilly annoncerede tirsdag nye finansielle mål og ambitioner om en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på mindst 5 pct. i den resterende del af dette årti.

Lechleiter kom til Eli Lilly i 1979 og har stået i spidsen for selskabet siden april 2008 og har været bestyrelsesformand siden januar 2009.

I årene har Lechleiter stået for en linje meget ulig den, de øvrige store amerikanske medicinalvirksomheder har fulgt. Således har Lilly holdt sig fra de helt store fusioner og opkøb, der ellers har præget branchen.

Den nye topchef David A. Ricks siger i meddelelsen, at Eli Lilly har den rette strategi og at arbejdet nu skal fokuseres mod eksekvering.

»Nu må vi opnå vores vækstpotentiale i et stadigt mere udfordrende verdensmarked. Vi må fokusere på at levere bedre og bedre medicin til patienterne, der har behov for det, til gavn for medarbejdere, samfundet og aktionærer,« siger David A. Ricks.