Novo risikerer millionbøde i Rusland

De russiske myndigheder har besluttet, at Novo Nordisk står til millionbøde i Rusland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkurrencemyndighederne i Rusland har afgjort, at Novo Nordisk bryder de russiske konkurrenceregler, og selskabet kan dermed potentielt vente en millionbøde for sin måde at drive virksomhed på i landet.

Det skriver Børsen.

Men ifølge det danske selskab befinder det sig i et dilemma baseret på forskelle i internationale og lokale regler. Det danske selskab har på baggrund af de internationale antikorruptionsregler en række klausuler i sine kontrakter. Disse klausuler betragtes af de russiske myndigheder som konkurrenceforvridende.

Jens Berthelsen fra konsulentfirmaet Global Advice Network, der rådgiver virksomheder i antikorruptionsregler, mener, at Novo gør det rigtige ved at forholde sig til de internationale regler. Ifølge disse vil selskabet nemlig blive holdt ansvarlig, hvis en samhandelspartner viser sig ikke at have rent mel i posen.

Tilbage i 2010 befandt medicinalkoncernen sig i en lignende situation, hvor bøden lød på 10 mio. kr. Novo Nordisk har ikke ændret praksis siden da, hvilket betyder, at den nuværende sag kan komme til at koste lige så dyrt.