Novo-retssag med mange ubekendte

Novo Nordisk kender endnu ikke de økonomiske konsekvenser af patentsagen konkurrenten Sanofi-Aventis. Striden står om doseringssystemet bag en insulinpen, der har potentialet til at overtage førstepladsen på verdensmarkedet.

I sidste uge lagde den danske medicinalkoncern Novo Nordisk sag an mod franske Sanofi-Aventis ved retten i New Jersey. Novo Nordisk påstår, at Sanofi-Aventis bryder Novo Nordisks amerikanske patent på et doseringssytem i insulinpennen Novo Pen 4, når Sanofi-Aventis senere på sommeren har i sinde at sende insulinpennen Solostar på markedet.

”Vi vil ikke spekulere i de økonomiske konsekvenser endnu. Sådan nogle sager kan blive langtrukne, og der kan være mange udfald. Det er ikke ualmindeligt, at det tager et par år, men der er også eksempler på, at det går hurtigere. Det kommer an på, hvilken prioritering sagen får i retten,” siger kommunikationschef i Novo Nordisk, Mike Rulis.

Datoen for første retsmøde er ikke sat endnu, og hvorvidt Sanofi-Aventis får lov til at sende Solostar på markedet, mens sagen kører, er der tvivl om.

Novo Pen 4 er det seneste skud på stammen af de såkaldte flergangs-penne fra Novo Nordisk, hvor insulinpatronen kan skiftes ud, så pennen bruges flere gange. Pennen er endnu ikke ude på alle markeder, men dens forgænger Novo Pen 3 er den mest solgte flergangspen i verden, fortæller Mike Rulis.