Novo prissætter fedmemedicin højere end konkurrenter

Novo Nordisk lancerede onsdag sit nye antifedmemiddel Saxenda på det amerikanske marked, og det sker til en pris, som vil teste de amerikanske sygekassers betalingsvilje.

Foto: Linda Kastrup

Det vurderer branchemediet Fiercefarma.

Ifølge Reuters tager Novo Nordisk en pris på 1068 dollar om måneden for en behandling med Saxenda. Til sammenligning er prisen på vægttabsmidlet Contrave fra amerikanske Orexigen bare omkring 200 dollar, noterer Fierce Pharma.

Ifølge branchemediet vurderer Novo dog, at selskabets relationer til diabeteslæger kan give Saxenda et forspring til konkurrenterne. Det skyldes, at diabeteslægerne allerede kender til midlet, der markedsføres under navnet Victoza i en lavere dosis til behandling af diabetes.

For analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen kommer prisen på Saxendo ingenlunde som nogen overraskelse. Han peger på, at Novo helt som ventet har prissat Saxenda med udgangspunkt i prisen på Victoza og under hensyntagen til den højere dosis på Saxenda på 3,0 milligram. Højeste dosis på Victoza er 1,8 milligram.

- Prisen ligger sådan ca. 40 pct. højere end Victoza, så det er helt som ventet, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.