Novo presser britiske myndigheder for at begrænse brexit-tab

Novo Nordisk kan mærke effekterne af brexit på indtjeningen, hvilket har fået medicinalselskabet til at øge presset på de britiske sundhedsmyndigheder med krav om kompensation for indtjeningstab.

Foto: Guillaume Souvant. Arkivfoto. Novo Nordisk kan mærke effekterne af brexit på indtjeningen, hvilket har fået medicinalselskabet til at øge presset på de britiske sundhedsmyndigheder med krav om kompensation for indtjeningstab.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver dagbladet Børsen.

Briternes beslutning om at forlade det europæiske samarbejde rammer Novo Nordisk på flere fronter.

Dels kan det danske medicinalselskab mærke pundets fald på 10 pct. over for den danske krone, der direkte rammer selskabets indtjening. Derudover betyder det billigere pund en øget reeksport af Novo Nordisks produkter fra Storbritannien, og endelig bruges de nu lavere britiske medicinpriser som reference, når myndighederne i 16 EU-lande fastsætter deres egne medicinpriser.

»Det er det værste af begge verdener,« siger finansdirektør i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard, til the Wall Street Journal.

Han nævner blandet andet, at Novo Nordisk »lider under valutaeffekten«.

Jesper Brandgaard vil dog ikke røbe, hvor hårdt Novo Nordisk er ramt, men at man forventer et tab, når den eksisterende valutaafdækning udløber til sommer.

Ifølge diabetesproducenten er selskabet aldrig blevet kompenseret for valutatab. Derfor øger man nu presset på de britiske myndigheder, fordi det aldrig var meningen, at Novo Nordisk skulle tilbyde en rabat til britiske diabetespatienter, udtaler Jesper Brandgaard.