Novo præsenterer data for nyt insulinmix

Novo Nordisks nye insulinmix Ryzodeg giver bedre blodsukkerkontrol og færre tilfælde af hypoglykæmi, hvor blodsukkeret falder for meget, end forgængeren Novomix 30.

Novo Nordisks nye insulinmix Ryzodeg giver bedre blodsukkerkontrol og færre tilfælde af hypoglykæmi, hvor blodsukkeret falder for meget, end forgængeren Novomix 30. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard

Det fremgår af et studie, som netop er blevet præsenteret under den internationale diabeteskongres i Melbourne i Australien.

Ryzodeg kombinerer Novos langtidsvirkende insulin Tresiba med selskabets hurtigtvirkende insulin Novorapid i forholdet 70-30 i en injektionspen.

- Type 2-diabetes er en progressiv sygdom, og mange patienter, som ikke opnår en tilstrækkelig blodsukkerregulering med basal insulin, er nødt til også at tage måltidsinsulin for at nå eller fastholde deres blodsukkermål over tid. Da Ryzodeg er en kombination af to forskellige insuliner, en basal insulin med en lang og jævn virkningsprofil og en veletableret måltidsinsulin, er det en nem måde at supplere med måltidsinsulin på med mindre risiko for at få for lavt blodsukker, både generelt og om natten, siger Gregory Fulcher, forsøgsansvarlig læge fra Royal North Shore Hospital, Sydney, Australien ifølge en pressemeddelelse.

Ryzodeg er godkendt i Japan, Mexico, EU, Norge, Island, Schweiz, El Salvador og Chile.