Novo-pengetank slår indtjeningsrekord

Der er godt nyt til den offentlige forskning i Danmark og Norden. Novo Nordisk Fondens investeringsselskab har scoret kassen.

»Vi er særdeles tilfredse med resultatet i 2015, hvor vores investeringer både inden for og uden for Novo Gruppen har nået et nyt niveau,« skriver Novo A/S' arbejdende bestyrelsesformand Sten Scheibye i en regnskabsmeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo A/S, der blandt andet er storaktionær i de børsnoterede selskaber Novo Nordisk, Novozymes og NNIT, kom ud af 2015 med et rekordresultat på 14,8 milliarder kr., hvilket er 1,4 milliarder bedre end året før.

Fremgangen er først og fremmest drevet af investeringer i en stribe life-science-selskaber uden for Novo-familien. I denne kategori er indtjeningen sidste år vokset med 1,2 milliarder kr. til 8,5 milliarder kr.

Afkastet fra Novo Nordisk, Novozymes og NNIT er sidste år vokset med 600 mio. kr. til 4,2 milliarder, mens resultatet af de finansielle investeringer er faldet med 300 mio. kr. til 2,9 milliarder.

»Vi er særdeles tilfredse med resultatet i 2015, hvor vores investeringer både inden for og uden for Novo Gruppen har nået et nyt niveau,« skriver Novo A/S' arbejdende bestyrelsesformand Sten Scheibye i en regnskabsmeddelelse.

Det stærke resultat kommer Novo Nordisk Fonden til gode, og dermed den offentlige forskning i Danmark og det øvrige Norden.

Den samlede værdi af aktiverne i Novo A/S voksede sidste år med hele 48 pct. fra 254 milliarder til 377 milliarder kr., hvoraf den største del på godt 100 milliarder skyldes stigninger i aktiekurserne of Novo Nordisk og Novozymes.