Novo og Roche i samarbejde om insulinpumpe

En ny insulinpumpe fra Roche fyldt med insulin fra Novo Nordisk er på vej til at blive godkendt i Europa. Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, anbefaler, at pumpen kommer på markedet i Europa.

Jakob Riis, Novo Nordisks koncerndirektør med ansvar for marketing og Medical Affairs, glæder sig over samarbejde med Roche om ny insulinpumpe. Foto: Mads Nissen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt konkurrerer Novo Nordisk og schweiziske Roche om at udvikle nye lægemidler til diabetikere. Men de to medicinalselskaber kan også samarbejde.

Fredag kom de to selskaber således et stort skridt nærmere en europæisk godkendelse af deres nye insulinpumpe NovoRapid PumpCart.

Insulinpumper bruges især af patienter type 1-diabetes, som kræver intensiv behandling med insulin, og som løbende tjekker deres blodsukker.

Pumpen giver større fleksibilitet og betyder at patienten ikke behøver stikke sig så ofte. Den bruges derfor ofte til børn.

Novo Nordisk laver ikke selv insulinpumper, men har i stedet koncentreret sig om at udvikle avancerede insulinpenne. Roche er derimod i koncernens Diabetes Care-division specialiseret i at lave insulinpumper og ikke mindst udstyr til måling af blodsukker.

Derfor er de to selskaber gået sammen i et såkaldt non-exclusive samarbejde om NovoRapid PumpCart.

"I dag går brugere af insulinpumper gennem en temmelig kompliceret proces med at fylde et reservois af engangsplast med insulin, typisk fra en større insulin hætteglas . Nu skal brugerne blot placere en fyldt insulinpatron i deres insulinpumpe uden yderligere trin," forklarer Novo Nordisks øverste marketingchef, koncerndirektør Jakob Riis fra Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

De to selskaber oplyser ikke noget om salgsforventninger til produktet, der hører til nichekategorien.