Novo Nordisks Victoza får hjerte-kar-fordele på indlægssedlen

Novo Nordisk har fået grønt lys af EU-Kommission til at opdatere indlægssedlen for sit storsælgende diabetesmiddel Victoza med data, der viser, at midlet forebygger alvorlige hjerte-kar-hændelser.

I juni stemte et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, også for en fordelagtig udvidelse af indlægssedlen for Victoza i USA, hvor de gode hjerte-kar-data også står til at komme med. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Novo Nordisk har fået grønt lys af EU-Kommission til at opdatere indlægssedlen for sit storsælgende diabetesmiddel Victoza med data, der viser, at midlet forebygger alvorlige hjerte-kar-hændelser.

Beslutningen var ventet, efter at eksperterne i Udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) i slutningen af juni anbefalede opdateringen på baggrund af det omfattende hjerte-kar-studie Leader.

Leader-studiet, der blev gennemført i patienter i højrisikogruppen, viste, at Victoza reducerede risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser - som blodpropper, slagtilfælde og hjerte-kar-relaterede dødsfald - med 13 pct. Risikoen for hjerte-kar-død var 22 pct. lavere med Victoza end med standardbehandling.

Med opdateringen er Victoza det eneste diabetesmiddel i GLP-1-klassen, der er godkendt til at forebygge alvorlig hjerte-kar-sygdom, hvilket er et væsentligt salgsargument.

»Hjerte-kar-sygdom er den største dødsårsag for mennesker med type 2-diabetes og kræver en behandlingsstrategi, der kan håndtere både blodsukker- og kardiovaskulære risici for at kunne bidrage til at opnå bedre resultater«, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i en kommentar og uddyber:

»Europa-Kommissionens godkendelse af den udvidede indlægsseddel for Victoza giver lægerne mulighed for at behandle deres patienter med den eneste GLP-1, der bevisligt forebygger kardiovaskulære hændelser hos mennesker med type 2 diabetes og høj risiko for alvorlige kardiovaskulære hændelser«.

VICTOZAS FORDEL OGSÅ PÅ VEJ I USA

I juni stemte et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, også for en fordelagtig udvidelse af indlægssedlen for Victoza i USA, hvor de gode hjerte-kar-data også står til at komme med.

Det ekstra markedsføringsargument kan ifølge analytikere være væsentligt for Novo Nordisk i konkurrencen med de øvrige GLP-1-midler, herunder rivalen Eli Lillys konkurrerende middel Trulicity, der har taget markedsandele fra Victoza siden sin lancering.

Novo-aktien rørte dog ikke meget på sig i juni, da eksperterne i både USA og Europa anbefalede at tage hjerte-kar-fordelen med på indlægssedlen.