Novo Nordisk snupper førstepladsen i 1. kvartal

Novo Nordisk-aktien er steget knap 30 pct. i de første tre måneder af 2010, og dermed snupper medicinalvirksomheden førstepladsen på listen over C20-indeksets største aktiekursstigninger i årets første kvartal. Det viser en opgørelse på baggrund af tal fra Bloomberg.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens C20-indekset samlet voksede med 13,8 pct. i første kvartal fra 336,7 til 382,0, så voksede Novo Nordisk-aktien altså cirka med det dobbelte i den samme periode, og aktien ligger dermed forholdsvis solidt i spidsen blandt C20-indeksets aktier.

På listens andenplads finder man Carlsberg B-aktien. Den oplevede i årets første kvartal en stigning på lidt over 20 pct. Danisco-aktien indtager tredjepladsen med en stigning på knap 18 pct., mens Danske Bank, de to A.P. Møller-Mærsk-aktier, Norden og Novozymes alle oplevede en stigning på mellem 13-15 pct.

I den anden ende af listen sidder biotekfirmaet Genmab på en solid bundplads. Genmab oplevede et aktiefald på lidt over 15 pct. i årets første kvartal, hvilket var klart større end bundstridens andenplads, Vestas, der oplevede et samlet fald på næsten 6 pct.

Overordnet viser den samlede stigning i C20-indekset på 13,8 pct., at de danske aktier har klaret sig godt igennem førset kvartal sammenlignet med udlandet. I USA er S&P 500-indekset samlet set kun steget 5 pct., mens DAX-indekset i Tyskland kun voksede 3 pct. i årets første tre måneder.

Blandt alle aktier på den danske hovedbørs er det først og fremmest biotekfirmaerne som Neurosearch, Bavarian og Topotarget, der står for de største stigninger. Og med Novo Nordisk som sikker vinder i C20-indekset, må medicinal- og biotekfirmaerne siges at have sat sig på de danske aktiestigninger.

RB-Børsen