Novo Nordisk opjusterer for tredje år i træk

De seneste to halvårsregnskaber har givet anledning til opjusteringer - nu gør Novo Nordisk det igen. Valutakurser koster selskabet dyrt, men stor vækst i omsætning og margin betyder øget overskud.

Novo Nordisk øger endnu engang forventningerne til hele 2007. Koncernen venter nu en salgsvækst på 11 - 14 pct. opgjort i lokale valutaer. Men det nuværende valutakursniveau ventes salgsvækst i danske kroner at blive på 7 - 10 procent.

Det primære driftsresultat i årets første seks måneder blev på 5,1 milliarder kroner af en omsætning på 20,3 milliarder kroner - Novo opgør overskudsgraden til 25,2 procent i første halvår af 2007.

I forbindelse med halvårsregnskabet siger administrerende direktør for Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen:

- Forretningen udvikler sig fortsat positivt med en robust salgsvækst og en varig forbedring i bruttomarginen. Vi er også rigtig glade for de første fase 3-resultater for liraglutide, som ventes at blive understøttet af resultaterne fra andre fase 3-studier i de kommende måneder.

Samtidig venter Novo at resultatet af den primære drift bliver ca. 10 pct. Baggrunden er "en varig forbedring i bruttomarginen", men samtidig peger Novo på "en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer". Ses der væksten i lokal valuta venter en vækst på 20 pct.

Hidtil ventede Novo Nordisk en vækst i driftsresultatet på "mere end 15 pct." opgjort i lokale valutaer. I danske kroner venter Novo Nordisk en vækst i det primære driftsresultat på 6-8 pct. Forventningerne til salgsvæksten lyder på "mere end 10 pct." i 2007 i lokale valutaer, mens salgsvæksten i kroner ventes blive på "mindre end 10 pct.".

RB-Børsen/Business.dk