Novo Nordisk opjusterer for tredje år i træk

De seneste to halvårsregnskaber har givet anledning til opjusteringer - nu gør Novo Nordisk det igen. Valutakurser koster selskabet dyrt, men stor vækst i omsætning og margin betyder øget overskud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk øger endnu engang forventningerne til hele 2007. Koncernen venter nu en salgsvækst på 11 - 14 pct. opgjort i lokale valutaer. Men det nuværende valutakursniveau ventes salgsvækst i danske kroner at blive på 7 - 10 procent.

Det primære driftsresultat i årets første seks måneder blev på 5,1 milliarder kroner af en omsætning på 20,3 milliarder kroner - Novo opgør overskudsgraden til 25,2 procent i første halvår af 2007.

I forbindelse med halvårsregnskabet siger administrerende direktør for Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen:

- Forretningen udvikler sig fortsat positivt med en robust salgsvækst og en varig forbedring i bruttomarginen. Vi er også rigtig glade for de første fase 3-resultater for liraglutide, som ventes at blive understøttet af resultaterne fra andre fase 3-studier i de kommende måneder.

Samtidig venter Novo at resultatet af den primære drift bliver ca. 10 pct. Baggrunden er "en varig forbedring i bruttomarginen", men samtidig peger Novo på "en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer". Ses der væksten i lokal valuta venter en vækst på 20 pct.

Hidtil ventede Novo Nordisk en vækst i driftsresultatet på "mere end 15 pct." opgjort i lokale valutaer. I danske kroner venter Novo Nordisk en vækst i det primære driftsresultat på 6-8 pct. Forventningerne til salgsvæksten lyder på "mere end 10 pct." i 2007 i lokale valutaer, mens salgsvæksten i kroner ventes blive på "mindre end 10 pct.".

RB-Børsen/Business.dk