Novo Nordisk øger satsning på stamcelleterapi

Novo Nordisk har øget sin satsning på stamcellebaseret behandling, så forskningen fremover også koncentrerer sig om at udvikle behandlinger til andre alvorlige kroniske sygdomme end type 1-diabetes. Det fremgår af en meddelelse.

Novo Nordisk har øget sin satsning på stamcellebaseret behandling, så forskningen fremover også koncentrerer sig om at udvikle behandlinger til andre alvorlige kroniske sygdomme end type 1-diabetes. Det fremgår af en meddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det øgede engagement på området er blevet muligt via et eksklusivt samarbejde med University of Califonia San Francisco, USCF.

Ifølge aftalen har Novo fået licens på en teknologi, der skal gøre det muligt at fremstille humane embroynale stamcellelinjer og siden udvikle cellelinjerne til behandling af kroniske sygdomme.

Samarbejdet kommer, efter at Novo i et par årtier har forsket i stamcellebehandling af type 1 diabetes og nået så langt, at dyrestudier indikerer, at behandlingen har effekt. Det første kliniske studie i mennesker ventes indenfor de kommende år.

»At finde en kur mod diabetes er en del af Novo Nordisks vision, og vores seneste fremskridt inden for stamcelleforskning, hvor vi har fået adgang til robuste cellelinjer af høj kvalitet, giver håb for mennesker med type 1-diabetes,« siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk ifølge meddelelsen.

»Vi forventer også, at vores samarbejde med UCSF vil sætte skub i eksisterende og fremtidige partnerskaber om udvikling af stamcellebaseret behandling rettet mod andre alvorlige sygdomme,« siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk.