Novo Nordisk: Konsekvenserne af Trump-sejr er uforudsigelige

Medicinalgiganten Novo Nordisk brager frem på aktiemarkedet, efter at det står klart, at republikanske Donald Trump kan kalde sig USA's næste præsident.

ARKIVFOTO: Novo Nordisk hovedsæde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af investorernes optimisme mener det danske medicinalselskab, at det endnu er for tidligt at spå om, hvordan den nye præsidents politik kommer til at se ud.

»Det er meget uforudsigeligt, hvad der kommer til at ske. Vi må se, hvilket program den nye præsident strikker sammen, hvad han gør til sin førsteprioritet, og hvilken opbakning han har blandt sine egne i Kongressen,« siger Mike Rulis, kommunikationsdirektør i Novo Nordisk, til MedWatch.

Han fortæller, at Novo Nordisk først kan begynde at forholde sig til Donald Trumps valgsejr, når der kommer konkrete forslag på bordet. Under valgkampen har den 70-årige forretningsmand blandt andet talt for at rulle Obamacare tilbage, mens han ligeledes har været kritisk overfor frihandelsaftalerne.


BUSINESS LIVE: FØLG UDVIKLINGEN HELE DAGEN PÅ DE FINANSIELLE MARKEDER

Det vides dog endnu ikke, hvordan Donald Trump vil gribe sine mange valgløfter an, når han rykker ind i Det Hvide Hus, og derfor venter Novo Nordisk på konkrete udtalelser fra den nye præsident.

»Det er set før i historien, at én ting er, hvad man siger i en valgkamp, noget andet er, hvad man gør til sine prioriteter, når først man er valgt. Vi vil ikke sige noget konkret, før der foreligger konkrete forslag. Så der vil nok gå et stykke tid,« siger Mike Rulis til MedWatch.

Investorerne finder onsdag formiddag helle i de europæiske medicinselskaber, efter at republikanske Donald Trump løb med valgsejren, og i Europa generelt er det den sektor, der klarer sig bedst i onsdagens aktiehandel.

Årsagen er ifølge Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, at Demokraterne i løbet af valgkampen har talt for at sænke medicinpriserne, og med en republikansk præsident og en republikansk valgsejr i begge kamre i Kongressen, tyder det ikke på, at spillereglerne ændres på markedet lige foreløbig.

Novo Nordisk følger i de europæiske medicinalaktiers fodspor, og ved middagstid stiger aktien 6,8 pct. til 240,7 kr. Dermed ligger aktien som eliteindeksets, C20 Caps, absolutte højdespringer.