Novo Nordisk køber to amerikanske forskningsselskaber

Novo Nordisk har købt to amerikanske forskningsselskaber, der skal styrke Novos projekter inden for diabetes og fedme. Købet kommer dagen efter, at Novo løftede sløret for en milliardsatsning på tabletter.

Novo Nordisk har købt to amerikanske forskningsselskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den danske diabetesgigant Novo Nordisk har endnu engang haft tegnebogen fremme. Denne gang har Novo købt to amerikanske forskningsvirksomheder, der skal styrke det danske selskabs portefølje af projekter indenfor diabetes og fedme.

Novo melder intet om købsprisen på de to virksomheder, men oplyser dog, at der er tale om selskaberne Calibrium LLC og MB2 LLC. Begge selskaber er privatejede og er baseret i Indiana, USA.

Begge selskaber fokuserer på at udvikle en portefølje af nye lægemiddelkandidater til behandling af diabetes og relaterede metaboliske sygdomme. Købet skal danne grundlag for en udvidelse af Novo Nordisks forskningsaktiviteter i USA.

»Vi er altid på udkig efter muligheder, der kan styrke vores lederskab indenfor terapeutiske proteiner. Dette forskningsteam har vist ompetencer i verdensklasse indenfor proteindesign og har skabt en projektportefølje af innovative produktkandidater, som passer rigtig godt sammen med vores ambitioner indenfor diabetes og fedme,« siger Novo Nordisks forskningschef, Mads Krogsgaard Thomsen, i en kommentar til opkøbet.