Novo Nordisk køber IP-rettigheder af irsk medicinalfirma

Novo Nordisk har købt nogle IP-rettigheder af det irske medicinalfirma Merrion Pharma for 3 mio. dollar.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bekræfter Merrion Pharma i en meddelelse.

- Merrion er glade for at kunne meddele, at det er gået med til et salg af visse IP-rettigheder til Novo Nordisk for et provenu på 3 mio. dollar, skriver Merrion Pharma i meddelelsen.

Selskabet oplyser endvidere, at det har gennemført visse justeringer af sin licensaftale med Novo Nordisk.

- Tilføjelserne til Novo Nordisk-licensaftalen vil resultere i fremskyndende betalinger fra Novo Nordisk ved milepælsbetalinger og royalties til Merrion på potentielt 10 mio. dollar, skriver Merrion Pharma.

Merrion Pharma udvikler tabletformer af medicin, der har svært ved at blive optaget i kroppen, og som normalt gives ved injektion. Selskabet leverer orale medicinalprodukter ved hjælp af Gipet-teknologi, og selskabets hovedpartner indenfor dette teknologiområde er danske Novo Nordisk, som selskabet har to licensaftaler med.

Disse licensaftaler dækker blandt andet tilladelsen til at bruge Gipet-teknologien. Merrion Pharma er afhængige af de løbende betalinger fra Novo Nordisk for at kunne sørge for det nødvendige cash flow til at finansiere omkostninger og udgifter, der er relateret til forretningen, fremgår det af meddelelsen.

- De 10 mio. dollar i fremskyndede milepælsbetalinger annonceret i dag repræsenterer Novo Nordisks nuværende værdiansættelse af milepælsbetalingerne og royalties som potentielt skal betales gennem licensernes levetid, skriver Merrion Pharma.