Novo Nordisk investerer 800 millioner i dansk kæmpefabrik

Det danske medicinalselskab Novo Nordisk har netop offentliggjort, at man investerer 800 mio. kr. i at opgradere og udvide faciliteterne i Kalundborg.

Novo Nordisk kæmpefabrik i Kalundborg får investering på 800 mio. kr. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

800 millioner kroner.

Så meget kaster medicinalvirksomheden Novo Nordisk i fabrikken i Kalundborg.

Det oplyser selskabet fredag morgen i en pressemeddelelse.

De nuværende faciliteter producerer i dag et bredt udvalg af insulin, der bruges til behandling af diabetes. Planen er, at ekspansionen skal sætte fabrikken i stand til at kunne fortsætte den nuværende produktion samt produktion af kommende produkter. Projektet ventes at blive gennemført i 2022.

Novo Nordisks fabrik i Kalundborg blev etableret i 1969 og dækker et område på 1,2 mio. kvadratmeter og huser mere end 3.000 ansatte.

»Denne investering i vores produktionsfaciliteter viser vores ambition om at fortsætte styrkelsen af vores tilstedeværelse i Danmark og Kalundborg,« siger Michael Hallgren, der er senior vice president i Novo Nordisks produktion i Kalundborg, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer:

»I dag producerer vi omkring halvdelen af verdens insulin i Kalundborg. Siden årtusindeskiftet har vi investeret mere end 16 mia. kr. i disse faciliteter, som er en hjørnesten i vores globale produktionsnetværk.«