Novo Nordisk investerer 750 millioner på fabrik i Frankrig

En stigende efterspørgsel på diabetesmedicin får Novo Nordisk til at investere omkring 750 mio. kr. i at udvide sin fabrik i den franske by Chartres. Det oplyser medicinalkoncernen i en pressemeddelelse.

Foto: GUILLAUME SOUVANT. Novo Nordisks topchef, Lars Rebien Sørensen, er i Frankrig i forbindelse med udvidelsen af virksomhedens fabrik i Frankrig. Her ses han med den franske sundhedsminister, Marisole Touraine. (AFP PHOTO / POOL / GUILLAUME SOUVANT)
Læs mere
Fold sammen

Den nye del af fabrikken vil efter planen stå klar om tre til fire år og ventes at skabe 250 nye arbejdspladser. I forvejen er omkring 1100 ansat på fabrikken, som er vigtig for Novo Nordisk, siger topchef Lars Rebien.

»Novo Nordisk har drevet virksomhed i Frankrig gennem mere end 50 år. I årenes løb har vi opbygget en meget stærk organisation i Frankrig, og fabrikken i Chartres er i dag et af vores vigtigste strategiske produktionssteder,« siger topchefen i Novo Nordisk, Lars Rebien.

»Den kommende udvidelse vil yderligere styrke Chartres-fabrikkens position i vores globale produktionsorganisation,« tilføjer han i pressemeddelelsen.

Fabrikken i Chartres fremstiller en række forskellige insulinprodukter, som eksporteres til flere end 40 lande over hele verden.

Gennem de seneste 15 år har Novo Nordisk investeret 300 millioner euro i Frankrig. Ud over de 1100 ansatte i Chartres har Novo Nordisk omkring 300 ansatte i et datterselskab i Paris.