Novo Nordisk investerer 750 millioner på fabrik i Frankrig

En stigende efterspørgsel på diabetesmedicin får Novo Nordisk til at investere omkring 750 mio. kr. i at udvide sin fabrik i den franske by Chartres. Det oplyser medicinalkoncernen i en pressemeddelelse.

Novo Nordisks topchef, Lars Rebien Sørensen, er i Frankrig i forbindelse med udvidelsen af virksomhedens fabrik i Frankrig. Her ses han med den franske sundhedsminister, Marisole Touraine. (AFP PHOTO / POOL / GUILLAUME SOUVANT) Fold sammen
Læs mere
Foto: GUILLAUME SOUVANT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye del af fabrikken vil efter planen stå klar om tre til fire år og ventes at skabe 250 nye arbejdspladser. I forvejen er omkring 1100 ansat på fabrikken, som er vigtig for Novo Nordisk, siger topchef Lars Rebien.

»Novo Nordisk har drevet virksomhed i Frankrig gennem mere end 50 år. I årenes løb har vi opbygget en meget stærk organisation i Frankrig, og fabrikken i Chartres er i dag et af vores vigtigste strategiske produktionssteder,« siger topchefen i Novo Nordisk, Lars Rebien.

»Den kommende udvidelse vil yderligere styrke Chartres-fabrikkens position i vores globale produktionsorganisation,« tilføjer han i pressemeddelelsen.

Fabrikken i Chartres fremstiller en række forskellige insulinprodukter, som eksporteres til flere end 40 lande over hele verden.

Gennem de seneste 15 år har Novo Nordisk investeret 300 millioner euro i Frankrig. Ud over de 1100 ansatte i Chartres har Novo Nordisk omkring 300 ansatte i et datterselskab i Paris.