Novo Nordisk indgår samarbejde inden for fedme og diabetes

Novo Nordisk har indgået et samarbejde med amerikanske Kallyope om opdagelse af nye lægemidler til behandling af svær overvægt og diabetes.

Foto: Liselotte Sabroe. Novo Nordisk har indgået et samarbejde med amerikanske Kallyope om opdagelse af nye lægemidler til behandling af svær overvægt og diabetes.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Biotekselskabet Kallyope modtager en forudbetaling som led i aftalen og vil modtage forskningsstøtte til aktiviteter under samarbejdet. Hvor stort et beløb, der er tale om, fremgår ikke.

Aftalen giver Novo mulighed for at købe de eksklusive globale rettigheder til at udvikle op til seks lægemiddelkandidater, der opdages under samarbejdet.

I tilfælde af at Novo udnytter en option på en lægemiddelkandidat, vil Kallyope modtage en licensbetaling samt potentielle milepælsrelaterede beløb til forskning, udvikling og salg. Desuden vil Kallyope modtage royalties af et eventuelt salg.

Kallyope forsker i nye lægemidler, der påvirker den såkaldte tarm-hjerne-akse. Aksen leverer tovejskommunikation mellem fordøjelseskanalen og hjernen og spiller en vigtig rolle i appetitregulering og energibalance.

I februar rejse Kallyope 66 mio. dollar fra kapitalfonde og meddelte ved den lejlighed, at det ventede at være omkring 60 medarbejdere ved udgangen af 2018.

/ritzau/FINANS