Novo Nordisk i byggerus for milliarder

Medicinalfirmaet investerer 380 millioner kroner i en udvidelse i Kalundborg, men det stopper ikke der: To nye byggeprojekter for samlet to milliarder er også sat i gang.

Novo Nordisk udvider i Kalundborg med både ombygning og nybygning. Samtidig opfører koncernen nyt domicil i Bagsværd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard

Novo Nordisk har fået vokseværk, og i en sand rus af mørtel, mursten og millioner udvider den danske medicinalkoncern fabrikken i Kalundborg for 380 millioner kroner, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Flere end 2.400 medarbejdere arbejder på den eksisterende fabrik, som holder omkring 23 millioner mennesker med diabetes verden over forsynet med medicin. Udvidelsen betyder, at fabrikken frem over også vil kunne producere Semaglutid, et nyt lægemiddel til type 2 diabetes.

Men Novo Nordisk stopper ikke der. Koncernen har investeret lige godt to milliarder kroner i et nyt domicil i Bagsværd og en ny fabrik i fabriksparken i Kalundborg. Her vil koncernen nemlig til at producere blandt andet blødermedicin og væksthormon.

»Investeringen i Kalundborg understreger vores langsigtede ambition om at skabe og fastholde arbejdspladser i Danmark. Alene i år har Novo Nordisk skabt 100 nye arbejdspladser i Kalundborg, og vi er altid på jagt efter dygtige og veluddannede mennesker,« siger produktionsdirektør Per Valstrup i pressemeddelelsen.

Udvidelsen i Kalundborg forventes at stå færdig i første kvartal af 2014. Den vil skabe omkring 50 nye produktions- og ingeniørjob i den 135 hektar store fabrikspark, som blev grundlagt i 1969.