Novo Nordisk hives i retten i Australien

Novo Nordisk bliver beskyldt for at overtræde et patent på human væksthormonformulering og hives nu i retten i Australien.

Læs mere
Fold sammen
Det er medicinalselskabet CSL som sammen med Monash University har taget skridtet og stævnet Novo Nordisk ved den australske Federal Court. Det bekræfter Novo Nordisk.

CSL hævder, at Novo Nordisk har markedsført to væksthormonformuleringer i Australien - Norditropin Simplex og Norditropin Nordiflex - uden licens og tilladelse. Modsat hævder Novo Nordisk, at CSL's og Monash University's patenter er ugyldige.

- Det drejer sig om formuleringen af de flydende væksthormoner, hvor de (CSL og Monash, red.) mener at have et patent, som er relevant for den formulering, og vi fastholder, at patentet er ugyldigt, hvilket vi vil fastholde i retten, siger Novo Nordisks kommunikationschef Mike Rulis til RB-Børsen.

CSL og Monash arbejdede inden for væksthormon-området i 1990'erne, men opgav projektet. De har dog fortsat rettighederne over de patenter, som blev udstedt i forbindelse med udviklingsarbejdet.

Novo Nordisk skulle efter sigende tidligere have forsøgt at indgå en aftale med CSL, men forhandlingerne førte ikke til et licens-resultat. RB-Børsen