Novo Nordisk-formand står fast på kursen trods uro

Den seneste tids nedtur for Novo Nordisk får ikke formand Göran Ando til at ændre strategien i medicinalselskabet, der har fået barberet trecifret milliardbeløb i værdi. Samme toner kommer fra storinvestorer.

Portræt af Göran Ando, bestyrelsesformand for Novo Nordisk. Fotograferet hos Novo på Hvidøre Slot i Klampenborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste uger har Novo Nordisk været ramt af en gedigen nedtur. Det hele startede med et regnskab, hvor især konkurrencen på det amerikanske marked fik aktien til at rasle ned.

Selvom selskabets markedsværdi er faldet markant, så ligger kursen fast, soger Novo Nordisks bestyrelsesformand, Göran Ando. Samtidig ser flere storinvestorer en strategiændring som værende ude af proportioner oven på den seneste tids uro.

Det skriver dagbladet Børsen.

Begge bakker således op om diabetesgigantens ledelse i kølvandet på det stormvejr, som seneste regnskab for første halvår skabte.

»Vores strategi er langsigtet, og det fundamentale i det marked, vi er i, har ikke ændret sig på nogen måde, så det vil være skørt at ændre strategi på basis af, hvad markedet opfatter som skuffende resultater i ét kvartal. Vi er meget mere langsynede end det,« siger Göran Ando til Børsen.

Storinvestorerne PFA og den schweiziske biotekfond BB Biotech, der henholdsvis ejer for 4 mia. og 800 mio. kr. i Novo-aktier, ser heller ikke "ridser i lakken" på Novo-ledelsen, og udtrykker fortsat tiltro til Novo Nordisks evne til at være en global leder inden for udviklingen af diabetesprodukter, skriver Børsen.

Nedjusteringen af Novo Nordisks vækstmål har barberet knap 200 mia. kr. af koncernens værdi, skriver Ritzau Finans.

På trods af det enorme værditab i senere uger, har Novo Nordisk på fem års sigt givet et afkast på omkring 20 pct. mere end det globale indeks for sundhedsaktier og 30 pct. mere end C20-indekset, skriver Børsen.