Novo Nordisk er verdens bedste sundhedsaktie

Med en stigning på over 40 pct. har Novo Nordisks aktie haft et forrygende 2015 indtil videre. Farten har været så høj, at Novo-aktien er den sundhedsaktie i verden, der er steget mest i år.

Novo-aktien har haft fart på i 2015. Den danske insulinkæmpe har nu en markedsværdi på 970 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk-aktien er buldret af sted i 2015 og er den sundhedsaktie i verden, der er steget mest i år. Målt på markedsværdi er Novo Nordisk nu nummer 44 på en global top 100-liste, som er udarbejdet af Bloomberg og Maj Invest. Det skriver Jyllands-Posten.

»Det er da fantastisk, at vi har et dansk selskab med på listen. Hvis selskabet formår at fortsætte den positive udvikling, anser jeg det ikke som usandsynligt, at det kan kravle længere op ad listen,« siger Erik Bak, chefanalytiker i Maj Invest, til avisen.

Novo-topchef Lars Rebien Sørensen blev for nylig blevet kåret som verdens bedste topchef af magasinet Harvard Business Review. Hæderen til Novos øverste chef blev dog ikke udelukkende uddelt på grund af virksomhedens økonomiske resultater.

Målt alene på den økonomiske formåen er Lars Rebien Sørensen nemlig »blot« den sjette bedste, men kombineret med et nyt parameter, der måler virksomhederne på resultaterne inden for miljø, social ansvarlighed og styring, ender den 61-årige dansker alligevel helt i toppen af feltet.

På Bloombergs top 100-liste over verdens mest værdifulde selskaber er det generelt virksomheder inden for IT, sundhed og forbrugsvarer, der klarer sig godt.