Novo Nordisk er åben for opkøb

Novo Nordisk kigger også uden for egne rækker, når selskabet skal finde morgendagens lægemidler.

Foto: Nils Meilvang. »Vi er åbne over for muligheder,« siger Lars Fruergaard Jørgensen, koncerndirektør for strategi og virksomhedsudvikling i Novo Nordisk.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller koncerndirektør for strategi og virksomhedsudvikling, Lars Fruergaard Jørgensen, på selskabets kapitalmarkedsdag.

Der indgås og kigges på samarbejder i en lang række former. Det gælder lige fra simple investeringer over forskningssamarbejder til indlicenseringer.

»Vi er også åbne over for opkøb. Vi har ikke gjort det i et stykke tid, og det er ikke sandsynligt, at vi gør det i den nære fremtid. Men vi er åbne over for muligheder,« siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Novos nuværende samarbejder tæller blandt andet Emisphere og Merrion, der bidrager med formuleringsteknologi til udvikling af insulin og GLP-1 i pilleform. Novo samarbejder desuden med Carlsson inden for blødersygdomme samt med amerikanske Zymogenetics inden for antiinflammatoriske sygdomme.

Administrerende direktør Lars Rebien Sørensen bød velkommen ved kapitalmarkedsdagen til de omkring 200 investorer og analytikere.

»Målet med i dag er at beskrive og forhåbentlig bekræfte jer i, at Novo Nordisk er førende inden for diabetesområdet,« lød det fra Rebien Sørensen.

Her kan du følge Novo Nordisks kapitalmarkedsdag live.