Novo Nordisk-bestyrelsen snart uden kvinder

I en tid hvor kvindekvoter i erhvervslivets ledelser er et hot emne, er der nu udsigt til at medicinalkoncernen Novo Nordisk atter får en total mandsdomineret bestyrelse.

Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På generalforsamlingen den 23. marts vil der således ske en del ændringer i bestyrelsen, hvis forslaget ellers går igennem.

Bestyrelsen foreslår nemlig genvalg af Sten Scheibye, svenskeren Göran A. Ando, Henrik Gürtler, Kurt Anker Nielsen, finnen Hannu Ryöppönen og Jørgen Wedel.

Pamela J. Kirby ønsker derimod ikke genvalg. Hun blev valgt til Novo Nordisks bestyrelse ved generalforsamlingen i 2008, og dengang var hun ikke alene det første kvindelige bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk - men også det første udenlandske medlem.

Se også: 10 velbetalte amerikanske kvinder

I stedet for Pamela J. Kirby foreslår Novo Nordisk-bestyrelsen, at bestyrelsen udvides med ét medlem og som nye medlemmer foreslås franskmanden Bruno Angelici og amerikaneren Thomas Paul Koestler. Mens kønsfordelingen nu bliver yderligere svækket, bliver Novo Nordisks bestyrelse til gengæld mere international.

Bruno Angelici var executive vice presiden for AstraZeneca fra 2001 til 2009 med ansvar for Europa, Japan Latinamerika, Mellemøsten og Afrika. Før da - og inden fusionen af Astra og Zeneca - var han topchef for Zeneca i Frankrig.

Thomas Paul Koestler har haft en karriere i en stribe af verdens største medicinalkoncerner. Fra 2003 rtil 2009 var har hos Schering-Plough Research Institute senest som president. Inden da har han været andsat hos Sandoz, Johnson & Johnson Bristol-Myers Squibb og Smith Kline.