Novo-middel kan måske anvendes til leversygdom

Novo Nordisk kan stå med et potentielt nyt guldæg. Og så alligevel ikke helt nyt, for midlet hedder nemlig Liraglutide og er allerede godkendt til behandling af type 2-diabetes under navnet Victoza og under navnet Saxenda i en højere dose til behandling af fedme.

ARKIVFOTO 2015 af Novo Nordisk hovedkvarter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At midlet måske kan blive en endnu større succes skal findes i, at uafhængige forskere har kørt et fase 2-studie på egen hånd og har leveret særdeles opløftende resultater, når det handler om behandling af fedt i leveren.

Det skriver Medwatch.

- Flere rapporter fra finanshuse har nemlig tidligere peget på, at markedet for behandling af sygdommen nonalkoholisk fedtleversygdom, kaldet NASH, kan være på helt op til 30 mia. dollars, skriver Medwatch.

Blandt de selskaber, som satser på at udvikle lægemidler til behandling af NASH, er ifølge Medwatch Gilead, Shire og Intercept, hvoraf førstnævnte tidligere på året kastede 470 mio. dollars efter et fase 2-projekt, mens Shire tidligere har betalt 260 mio. dollars for et fase 1-projekt.

- Det (liragludtide til behandling af NASH, red.) figurerer ikke i Novos egen pipeline, fordi det er et studie, som er kørt af uafhængige forskere. Det har fløjet lidt under radaren, men nu kom der så de her data. Selvom det er et lille studie, så er der tale om gode resultater. Det er et kæmpe stort marked, hvor der i dag ikke er nogle godkendte lægemidler på markedet, siger Claus Henrik Johansen, seniorporteføljemanager i Danske Capital, til Medwatch.

Han vurderer, at Novo Nordisk nu skal tænke på, om man skal lave et større fase 2-studie, eller om man skal gå videre til fase 3.

Kapitalforvalteren har endnu ikke regnet på, hvor meget værdi det nye område skal tillægges, men han tillægger det allerede nu noget værdi, fordi produktet kan blive stort.

Ifølge Claus Henrik Johansen vil Liraglutide alene inden for behandling af NASH måske kunne omsætte for ca. 4 mia. kr., hvis de behandler 100.000 patienter ud af de ca. 15 mio. amerikanere, der lider af NASH.

/ritzau/FINANS