Novo-konkurrent sender nyt diabetesmiddel på hylderne i USA

Novo Nordisks store franske konkurrent Sanofi har sendt diabetespræparatet Soliqua på apotekerhylderne i USA, oplyser selskabet i en meddelelse. Det sker med en rabatordning for amerikanere, der er dækket af en privat sundhedsforsikring.

Sanofi har sendt diabetespræparatet Soliqua på apotekerhylderne i USA, oplyser selskabet i en meddelelse. Foto: AFP / Erik Piermont Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC PIERMONT

Lanceringen er ventet, da Sanofi i forbindelse med godkendelsen af Soliqua i november havde varslet en lancering netop i januar.

Soliqua til behandling af type 2-diabetikere bygger på Sanofis storsælgende langtidsvirkende insulin, Lantus, samt GLP-1-midlet Adlyxin, der er opfundet af danske Zealand Pharma.

Soliqua kommer i direkte konkurrence med Novo Nordisks kombinationspræparat, Xultophy, der også fik markedsføringstilladelse i USA i november og ventes lanceret i løbet af første halvår.

Sanofi tilbyder egnede patienter med en privat sundhedsforsikring, at de kan få Soliqua uden selv at skulle have penge op af lommen i op til 12 måneder. Det sker, mens Sanofi arbejder på at indgå aftaler om tilskud med sygekasserne.