Novo-konkurrent leverer stærk vækst og opjustering

Den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly, der er blandt konkurrenterne til Novo Nordisk på diabetesområdet, har tirsdag afleveret et bedre regnskab, end mange havde ventet. Selskabet krydrer de gode tal i andet kvartal med en opjustering af prognosen for hele året.

AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERICK FLORIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eli Lilly omsatte blandt andet for 770 mio. dollar af den hurtigtvirkende insulinanalog Humalog, der er den væsentligste konkurrent til Novos Novolog. Det var en vækst på 13 pct. og mere end 80 mio. dollar bedre end forudset i markedet ifølge Bloomberg News.

GLP-1-analogen Trulicity voksede 62 pct. til 780 mio. dollar og var dermed det bedst sælgende middel. Estimatet blandt analytikerne lå på 721 mio. dollar ifølge Bloomberg. Trulicity konkurrer direkte med Novos Victoza og Ozempic.

Den samlede omsætning i andet kvartal voksede 9 pct. til 6,36 mia. dollar, hvilket var bedre end selv den mest positive analytikers gæt. Snitestimatet lå på 6,05 mia. dollar blandt Bloombergs adspurgte analytikere.

For hele 2018 venter Eli Lilly nu en omsætning på 24,0 til 24,5 mia. dollar - tidligere hed spændet 23,7 til 24,2 mia. dollar.

I regnskabet bemærker Lilly-topchef David A. Ricks det fokus, præsident Donald Trump har sat på medicinalselskabernes høje medicinpriser.

»Vi har ikke øget priserne på nogen af vores lægemidler, siden præsidentens udspil blev annonceret (11. maj, red.), da vi er fokuseret på at øge omsætningsvæksten via volumen, ikke priser.«

»Vores resultater i andet kvartal afspejler denne strategi, og vores prognose for 2018 antager ikke, at priserne stiger i USA resten af året,« siger David A. Ricks blandt andet i regnskabet.

I formarkedet stiger Eli Lilly-aktien 3,4 pct. til 91,91 dollar. Novo-aktien lå uændret inden regnskabet, men stiger efterfølgende 0,5 pct. til 323,05 kr.

/ritzau/FINANS