Novo-investorer jubler over amerikansk Tresiba-godkendelse

Novo-aktien er på himmelflugt efter amerikansk godkendelse af insulinet Tresiba, som Novo Nordisk nu forventer at sende på markedet efter nytår.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Aktieanalytikerne klapper i hænderne ved nyheden om at insulinet Tresiba er blevet godkendt det lukrative amerikanske marked. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Novo Nordisk meddelte fredag aften, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, US Food & Drug Administration, har godkendt det langtidsvirkende insulin Tresiba og mixinsulinet Ryzodeg (Tresiba + hurtigvirkende insul NovoRapid). Og det giver gevinst for Novo-aktionærerne mandag morgen.

Ved børsåbningen steg Novo-aktien med knap 5 procent. Det svarer til en værdistigning på godt 45 milliarder kroner for Novo Nordisk.

Tresiba skulle efter planen have været på det amerikanske marked for flere år siden, men de amerikanske myndigheder har forhalet introduktionen ved at forlange flere tests. Nu forventer Novo Nordisk langt om længe at kunne lancere insulinet i første kvartal af 2016.

»Vi ser særdeles positivt på godkendelsen af for Tresiba og Ryzodeg i USA - især godkendelsen af Tresiba er efter vores vurdering afgørende for at sikre et solidt vækstfundament for Novo Nordisk fremadrettet. Vi ser i den forbindelse et topsalgspotentiale for Tresiba alene i USA på 17 mia. kr.,« lyder det fra Sydbanks Novo-analytiker Søren Løntoft.

Novo Nordisk halter efter konkurrenterne Sanofi på det amerikanske marked for langtidsvirkende insulin. Sanofi sidder på næsetn 70 pct. af markedet.