Novo investerer 550 mio. kr. i fabrik i Bagsværd

Novo Nordisk har besluttet at investere 550 mio. kr. i en finrensningsfabrik i Bagsværd.

Novo Nordisks hovedsæde i Bagsværd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faciliteten i Bagsværd bliver del af Novo Nordisks CMC Supply, der står for produktion af aktive stoffer til brug i Novos forskning og udvikling. Desuden opbygger divisionen de processer, der skal benyttes i den endelige produktion.

Det skriver Børsen.

»Vi er nødt til at udvide, fordi vores diabetesportefølje er så stor, som den er, og vokser, så vi skal bruge to til tre gange så meget kapacitet, som vi har i dag, til finrensning af de nye produkter,« siger direktør i CMC Supply Jesper Bøving til Børsen.

Novo vil i løbet af de kommende 18-24 måneder tage stilling til, om der skal bygges en ny fabrik til produktion af insulin og GLP-1 i pilleform. Træffes beslutningen kan det øge investeringsbehovet med omkring 1 mia. kr. årligt, eller omtrent 1 pct. af omsætningen, i en treårig periode.

Ifølge årsregnskabet investerede Novo sidste år 3,2 mia. kr. i materielle anlægsaktiver mod 3,3 mia. kr. året før. Investeringerne relaterede sig især til nye kontorer i Danmark, påfyldningskapacitet i Danmark og Rusland, yderligere kapacitet til produktion af GLP-1, nye diabetesforskningsfaciliteter i Danmark og produktionskapacitet til pensystemer i USA og Danmark.