Novo indsender ansøgning for hurtig-insulin i USA

Medicinalgiganten Novo Nordisk oplyser onsdag morgen, at selskabet har indsendt en registreringsansøgning for det hurtigvirkende insulin Aspart i USA til behandling af type 1- og type 2-diabetes til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Foto: Søren Bidstrup. Novo Nordisk oplyser onsdag morgen, at selskabet har indsendt en registreringsansøgning for det hurtigvirkende insulin Aspart i USA til behandling af type 1- og type 2-diabetes til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.
Læs mere
Fold sammen

- Vi er glade for at kunne indsende registreringsansøgning for det hurtigerevirkende insulin Aspart i USA, så vi får mulighed for at kunne imødekomme udækkede medicinske behov hos diabetikere, der har brug for bedre blodsukkeregulering i forbindelse med måltiderne, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk i en meddelelse.

Registreringsansøgningen er baseret på resultaterne fra det kliniske udviklingsprogram "onset", som omfattede omkring 2100 deltagere med type 1- og type 2-diabetes.

I programmet opnåede deltagere i behandling med Aspart forbedringer i blodsukkerreguleringen efter måltiderne sammenlignet med Novolog/Novorapid og en reduktion af langtidsblodsukkerniveauet (HbA1c) på linje med Novolog/Novorapid.

Tirsdag sluttede Novo Nordisk aktie af med et fald på 1,1 pct. til 391,5 kr.