Novo Holdings investerer i det amerikanske selskab Tempus

Moderskibet for Novo Nordisk Fonden, Novo Holdings, investerer i det amerikanske teknologiselskab Tempus. En række andre investorer deltager også i finansieringsrunden, der samlet er på 200 mio. dollar.

Novo Holdings søger at udvide deres forretning inden for medicin og sundhedspleje, når de går ind i en investeringsrunde for 1,6 mia. kr. i det amerikanske teknologiselskab Tempus. Som en del af aftalen træder direktøren for Novo Holdings, Robert Ghenchev, ind i selskabets bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Holdingselskabet bag Novo Nordisk Fonden og Novozymes, Novo Holdings, satser på et nyt forretningseventyr inden for sundheds- og medicinalindustrien. Denne gang er selskabet nemlig den største nye investor i en Serie F-finansieringsrunde i det amerikanske selskab Tempus, der lyder på 200 mio. dollar eller 1,6 mia. kr. Som en del af investeringen vil Robert Gencehv, direktør i Novo Holdings, indtræde i bestyrelsen hos Tempus.

»Tempus står centralt i udviklingen af personlig medicin og opsamling af patientdata, som uden tvivl er to af de vigtigste drivkræfter inden for udvikling af sundhedspleje i dag. Virksomheden har gennem sine tjenester potentiale til at gøre en stor forskel for patienter og samfund. Vi har stor tiltro til Tempus og ser frem til at støtte virksomheden fremadrettet,« siger Robert Genchev i en pressemeddelelse.

Andre investorer i runden inkluderer investeringsselskaberne Baillie Gifford, Franklin Templeton, New Enterprise Associates og Revolution Growth samt T. Rowe PRice. Investeringen er den anden kapitalinvestering, som Novo Holdings har annonceret i denne uge. I tirsdags meddelte Novo Holdings, at det investerer op til 53,5 mio. pund, dvs. 451 mio. kr., i det britiske biofarmaceutiske selskab Oxford Biomedica for op til 10,1 pct. af aktierne i selskabet.

Tempus er et førende teknologiselskab, der fremmer udvikling af præcisionsmedicin gennem indsamling og analyse af molekylære og kliniske data. Gennem avanceret maskinlæring og billedgenkendelse via kunstig intelligens tilbyder firmaet læger og andet sundhedspersonale at kunne træffe beslutninger for deres patienter med det samme.

Virksomheden har oplevet stor vækst de seneste år og har en aktuel vurdering på 3,1 mia. dollar, hvilket svarer til ca. 20,8 mio. kr. Dermed har virksomheden rejst over 520 mio. dollar, eller 3,4 mia. kr., siden den blev stiftet i 2015. I skrivende stund er Tempus involvereret i behandlingen af hver fjerde cancerpatient i USA.

»Siden vores stiftelse har Tempus været målrettet på at forbedre livskvaliteten hos de patienter, der er diagnosticeret med sygdomme såsom cancer. Tre år og seks måneder senere er vi igang med at styrke sundhedsindustrien via kliniske resultater fra brugbart molekylært data. Vi er beærede overfor den foreløbige respons fra industrien og forbliver dedikerede til at levere den mest præcise medicin til at forbedre patientbehandling,« siger medstifter og adm. direktør for Tempus Eric Lefkofsky.