Novo holder dollar-fest og opjusterer

Novo Nordisk landede torsdag morgen et stærkt regnskab for årets første kvartal, hvor selskabet hæver sine forventninger til resten af året markant.

Administrerende direktør i Novo Nordisk, Lars Rebien, sendte torsdag morgen et regnskab på gaden, der trumfede analytikernes forventninger. Det er særligt en stærk dollar, der løfter Novo Nordisks regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikere havde på forhånd ventet, at Novo Nordisk torsdag morgen ville præsentere markedet for en opjustering. Spådommen holdt vand, men opjusteringen er langt større end forudset. Dermed indfrier det store danske medicinalselskab de tårnhøje forventninger.

Opgjort i lokal valuta venter Novo Nordisk nu en salgsvækst på 7-9 pct. samt en stigning i resultatet af primær drift i nærheden af 17 pct. Den tidligere resultatprognose fra slutningen af januar forudså en salgsvækst på 6-9 pct. samt en stigning i resultatet af primær drift i omegnen af 10 pct.

Medicinalgiganten omsatte for 25,2 milliarder kr. mod 20,3 milliarder kr. i samme periode året før. Driftsresultatet landede på 13,8 milliarder kr. mod 8 milliarder. kr. i første kvartal af 2014. I resultatet indgår en engangsindtægt på 2,4 milliarder kr. fra salg af aktier i forbindelse med børsintroduktionen af Novos IT-selskab, NNIT.

I danske kroner forventer Novo Nordisk nu en salgsvækst på 23-25 pct. og en fremgang i resultatet af primær drift på 42 pct. Tidligere har medicinalselskabet angivet, at væksten i omsætningen ville lande på 18-21 pct., mens driftsresultatet skulle vokse med 29 pct.

»Vi er meget tilfredse med de resultater, Novo Nordisk har opnået i første kvartal af 2015. Victoza og Levemir driver fortsat salgsvæksten, og vi har med succes passeret flere vigtige milepæle for vores portefølje af diabetesprojekter i de afsluttende faser,« siger Novo Nordisks direktør, Lars Rebien Sørensen, i forbindelse med regnskabet.