Novo hiver milliarder hjem og hæver sine forventninger

Efter et 2016 med mange store skvulp i regnskabsbøgerne lægger Novo Nordisk an til at levere et stabilt 2017, hvor selskabets finanser står mål med markedets forventninger. Med selskabets regnskab for tredje kvartal hæver Novo samtidig sin indtejningsprognose en smule. I årets tredje kvartal tjente Novo Nordisk næsten 10 milliarder kroner.

Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med få måneder tilbage af 2017 tyder alt på, at Novo har kurs mod et finansielt år med nogenlunde ro på bagsmækken. Efter et rædsomt 2016, hvor Novo blev ramt af en omfattende priskrig i USA og et aktiefald på næsten 40 pct., har den danske diabeteskæmpe således fat i et år, hvor aktionærernes blodtryk har det langt bedre.

Onsdag morgen leverer Novo et regnskab for årets tredje kvartal, hvor selskabet tilmed kan opjustere sine forventninger til 2017. Novo venter nu en stigning i resultatet af selskabets primære drift på mellem 3 og 6 pct. mod et tidligere interval, der svingede hele vejen fra 1 til 5 pct.

»Vi leverer fortsat på vores planer for 2017, og vi er meget tilfredse med den seneste tids kliniske og regulatoriske fremskridt i forbindelse med vores vigtigste produkter. Vi er nu i gang med at forberede den globale lancering af semaglutid, som giver en unik mulighed for at forbedre behandlingen af mennesker med type 2-diabetes,« Novos topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, i forbindelse med selskabets regnskab.

I tredje kvartal lykkedes det for Novo at tjene lige knap 10 milliarder kroner, hvilket er et par nøk over det, som de fleste analytikere på forhånd havde ventet. Til gengæld skuffer selskabets omsætning.

Om Novos kvartalsregnskab konstaterer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kort skriftlig kommentar:

»Novo Nordisk indfrier forventninger i det store og hele. De opjusterer indeværende år på omsætning og indtjening og lægger forsigtigt ud for 2018. Investorerne kan dog have sat næsen op efter lidt mere end blot som forventet eller lidt bedre«.

Frem mod Novos kvartalsregnskab havde analytikerne på forhånd stillet skarpt på, hvad det danske medicinalselskab havde at sige om de forventede markedsforhold for 2018. Også den foreløbige 2018-prognose fra Novo Nordisk rammer nogenlunde som ventet, da Novo typisk kigger temmelig konservativt frem mod et nyt år.

»De foreløbige forventninger til 2018 i lokale valutaer indikerer en vækst på et lavt til medium encifret procentpoint, både for salget og for resultat af primær drift,« skriver Novo i sit regnskab.