Novo giver aktiebonus for 236 mio. kr.

Mens gulddrengene i finanssektoren må se deres bonus forsvinde, er der dømt bonusfest blandt medarbejderne i Novo Nordisk på baggrund af et godt regnskab for 2008.

Foto: Scanpix. Koncerndirektør Lars Rebien Sørensen får angiveligt 14 millioner kroner i årsløn og har ikke udsigt til at miste den.
Læs mere
Fold sammen
Chefer og ansatte i finanssektoren må kigge langt efter tidligere tiders lukrative bonusser og optionsordninger. Men der er stadig steder, hvor medarbejderne bliver forgyldt på grund af gode resultater.

Det gælder blandt andet hos medicinalkoncernen Novo Nordisk, som torsdag i sidste uge præsenterede et flot regnskab for 2008.

Alene, når det gælder de såkaldte langsigtede aktiebaserede incitamentsordninger, en slags aktieoptionsordning, punger koncernen ud med en lille kvart milliard kr., helt præcist 236 millioner kr. til ansatte i ledende stillinger. Det fremgår af årsregnskabet 2008.

Koncerndirektøren tager broderparten
Topledelsen bestående af Novo Nordisks fem koncerndirektører med Lars Rebien Sørensen i spidsen samt koncernens øvrige 24 direktører scorede det højst mulige beløb i incitamentsprogrammet.

Af årsregnskabet 2008 fremgår, at koncernledelsen og direktørerne har fået overført aktier til en markedsværdi af 55 millioner kr. overført til en fælles pulje. Det svarer til i gennemsnit otte måneders løn og pension for hver direktør, hvilket er det højeste beløb, der kan overføres til puljen. Aktierne overføres til direktørerne om tre år, såfremt de ellers leve op til målene i perioden.

Omregnet til kroner svarer det til, at hver direktør i snit får aktier får 1,9 millioner kr. som tak for indsatsen i 2008. Dog tager koncerndirektør Lars Rebien Sørensen en stor del af bonussen. Hans årsløn ligger angiveligt i størrelsesordenen 14 million kr.

Læs hele historien i Berlingske Business lørdag.