Novo forsøger sig igen med ansøgning for guldæg i USA

Det er en vigtig nyhed for Novo Nordisk, at medinalkoncernen har besluttet at genindsende registreringsansøgningen for selskabets nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, i USA.

Novo Nordisk Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans, efter at Novo torsdag har meddelt, at det venter at sende registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, inden for en måned.


- Det er måske den positive mest positive nyhed i Novo Nordisk-øjemed i 2015 og den altoverskyggende kurstrigger. Nu kan Novo komme ind på det kæmpestore insulinmarked i USA, som udgør 70 pct. af hele markedet, siger Søren Løntoft Hansen.


- Det er et marked på 55 mia. kr., og det er derfor meget vigtigt, at Novo Nordisk får Tresiba på markedet, før konkurrencen for alvor bliver intensiveret inden for basal insulin, siger han med henvisning til konkurrenterne, franske Sanofi og amerikanske Eli Lilly.


Han peger dog også på, at Tresiba indgår i en række kombinationsmidler, hvilken gør værdien af en mulig godkendelse i USA endnu større.


Det var ventet, at Novo Nordisk ville tage beslutning om, hvorvidt registreringsansøgningen skulle genindsendes i første halvår af 2015.


Søren Løntoft vurderer, at nyheden om genindsendelsen af registreringsansøgning vil give omkring 5 pct. på aktiekursen, når handlen på fondsbørsen åbner fredag.

- Jeg tror, at kursen vil stige mere end 5 pct. alene af det positive signal af at indsende ansøgningen og dermed potentielt set være på markedet, før at konkurrencen for alvor spidser til, siger Søren Løntoft Hansen.


/ritzau/FINANS