Novo-formand: Kåre Schultz’ afgang var en kalkuleret risiko

Behovet for at få et tydeligere og hurtigere billede af, hvad der rør sig på centrale markeder og i produktionskæden, stod over hensynet til at fastholde Novo Nordisks kronprins i selskabet, siger bestyrelsesformand Göran Ando.

Foto: Linda Kastrup.
Læs mere
Fold sammen

Beslutningen om at udvide Novo Nordisks koncernledelse til at omfatte cheferne for selskabets største markeder og for product supply og samtidig nedlægge rollen som Chief Operating Officer, er blevet truffet velvidende, at det formentlig ville betyde, at selskabets hidtidige Kronprins, Kåre Schultz, ville søge nye græsgange.

Det fortæller medicinalkoncernens bestyrelsesformand Göran Ando.

”Novo Nordisk står foran en række vigtige lanceringer, især inden for diabetes, men også inden for hæmofili. I den forbindelse har vi som bestyrelse haft et ønske om at komme tættere på den internationale forretning, især de tre store markeder i USA, Europa og International Operations, samt får bedre indsigt i product supply. Med den nye koncernledelse får vi så at sige realtids-indsigt i, hvad der foregår,” sige Göran Ando.

Men når de tre regionale chefer for USA, Europa og Internationale Operations sammen med chefen for Product Supply bliver hevet op i koncernledelsen, er der ikke meget indhold tilbage i et job som Chief Operating Officer. Derfor er denne stilling blevet nedlagt, og Kåre Schultz har i den forbindelse valgt at fratræde.

”Det er vigtigt for mig at sige, at Kåre Schultz’ farvel til Novo Nordisk ikke skyldes, at vi har tabt tilliden til hans evner. Han har været i Novo Nordisk i 26 år, og har haft en fantastiske indflydelse på virksomheden. Jeg har intet negativt at sige om ham, men jeg forstår godt, at han nu ønsker at forfølge en karriere andet steds. Det er desværre sådan det går, når man har brug for at ændre i topledelsen, og at Kåre Schultz ville forlade os, var en kalkuleret risiko i den forbindelse,” siger Göran Ando.