Novo forlænger prisslagsmål med Tyskland

Novo Nordisk har tidligere meldt ud, at selskabet vil trække væksthåbet Tresiba ud af Tyskland på grund af uenigheder om prisen. Torsdag afslører Novos europæiske chef dog, at prisslagsmålet med tyskerne fortsætter.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk og de tyske sundhedsmyndigheder kan ikke blive enige om, hvad det danske selskabs væksthåb Tresiba skal koste. Det fik i begyndelsen af juli den danske diabeteskæmpe til at melde ud, at selskabet vil trække Tresiba fra markedet.

Torsdag løfter Novos europæiske chef, Jerzy Gruhn, dog sløret for, at armlægningen med de tyske myndigheder fortsætter.

»Vi diskuterer stadig Tresibas fremtid med de tyske myndigheder,« siger Jerzy Gruhn på Novo Nordisks kapitalmarkedsdag.

De tyske sundhedsmyndigheder er dog alt andet end kendte for at flytte sine standpunkter, når det gælder prisdiskussioner med alverdens medicinalselskaber.

I Valby er medicinalselskabet Lundbeck ligeledes kommet i knibe i Tyskland, når det gælder selskabets fremtidshåb Britellix, der er Lundbecks nyeste middel mod depression. Også her er det prisen, parterne strides om. Lundbeck-topchef Kåre Schultz antydede i begyndelsen af november overfor Berlingske Business, at forhandlingerne mellem det danske selskab og de tyske myndigheder har kurs mod sammenbrud.

»Det kan medføre, at de tyske myndigheder vil tvinge os til at trække produktet ud af markedet. Og vi må ikke engang beholde det i markedet uden tilskud,« sagde Kåre Schultz.

Reglerne i Tyskland er sådan, at selskaberne lancerer deres produkter, som derefter gennemgås af en række tyske institutioner. Herefter kommer den egentlige prisforhandling. Og hvis diskussionerne om prislejet ender uden en aftale, bliver selskabet bedt om at trække produktet fra det tyske marked.