Novo får konkurrence af Prandin-kopi i USA

Novo Nordisk kan se frem til at miste en stor del af salget af diabetespillen Prandin i USA, efter at Sun Pharmaceuticals har fået tilladelse til markedsføring af en generisk version fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den endelige tilladelse er netop kommet i hus - knap en måned efter at Novo tabte patentsagen omkring Prandin. Det meddeler Sun Pharmaceuticals fredag.

Novos anklager mod kopiselskaberne Sun Pharmaceutical og Paddock Laboratories, om at de bryder patentet med generiske versioner, blev dømt ikke gyldige ved afgørelsen af sagen den 18. juni. Med stemmefordelingen 2-1 stadfæstede afgørelsen en kendelse fra en distriktsdomstol i 2011.

I Europa er der allerede kopier på markedet af Prandin , eller Novonorm, som pillen hedder på vores længdegrader. Novo Nordisk solgte diabetespiller for 694 mio. kr. i første kvartal. Det var et fald på 3 pct., hvilket netop afspejlede kopikonkurrence i Europa og Kina. Novos salg af Prandin og Prandimet udgjorde sidste år 1,2 mia. kr. i USA.

Novo oplyste i sit kvartalsregnskab, at en række relaterede sager har afventet appeldomstolens afgørelse. Det gælder blandt andet et gruppesøgsmål, hvor en gruppe potentielle direkte indkøbere af Prandin hævder, at Novo Nordisk har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forsinke adgangen til kopiudgaver af Prandin .

/ritzau/FINANS