Novo får amerikansk godkendelse af Tresiba til børn

Novo Nordisk har fået godkendt sit langtidsvirkende insulin Tresiba i USA til børn helt ned til et år med type 1 og type 2-diabetes. Det fremgår af en meddelelse.

ARKIVFOTO 2011 af Novo Nordisk logo- Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Tresiba blev i september 2015 godkendt til voksne. Det er nu det eneste langtidsvirkende insulin i USA, der er godkendt i børn på bare et år. Godkendelsen bygger på studiet Begin Young 1.

Ifølge den amerikanske diabetesforening var der i 2012 omkring 208.000 amerikanere under 20 år med diabetes, hvilket er under 1 pct. af det samlede antal diabetikere på over 29 mio. amerikanere.

Af samme grund vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen heller ikke, at godkendelsen bør påvirke kursen på Novo-aktien.

»Men Tresiba har egenskaber, der kan være attraktive for familier med børn, som har type 1-diabetes, blandt andet fleksibel dosering,« vurderer han over for Ritzau Finans.

Blandt børn, der blev diagnosticeret med diabetes var der i perioden 2008-2009 ifølge den amerikanske diabetesforening 18.436 tilfælde af type 1-diabetes og 5089 tilfælde af type 2 diabetes.

Forekomsten af type 2-diabetes i børn er dog stigende.

»Vi ser en stigning i antallet af børn og unge med diabetes i USA, især dem med type 2, og er stolte af at kunne tilbyde disse patienter en nyt og effektivt behandlingstilbud,« siger Todd Hobbs, der har titel af chief medical officer for Novo Nordisk i USA.