Novo er nået i mål i afsluttende studie med nyt insulin

Novo Nordisk opfyldte de primære mål i de sidste fase 3a-studier med sit ekstra hurtigtvirkende insulin aspart, Fiasp.

Novo Nordisks koncerndirektør for forskning med ansvar for forskning Mads Krogsgaard Thomsen. Fotograferet i Novos forskningsafdeling i Måløv ved København Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser medicinalselskabet i en pressemeddelelse.

Dermed regner Novo med at være klar til at indsende ansøgning om markedsføringstilladelse for sit nye insulin i USA og Europa omkring årsskiftet.

I de sidste to fase 3a-studier, Onset 1 og Onset 2, der undersøgte effekt og sikkerhed ved Novos hurtigerevirkende insulin, Fiasp, og sammenlignede med Novos bedst sælgende insulin - det ligeledes hurtigtvirkende insulin Novorapid - viste insulinerne sig at være lige gode til at reducere langtidsblodsukkeret.

For patienter med type 1-diabetes var reduktionen desuden statistisk signifikant større end den opnået med Novorapid, når insulinerne blev givet som måltidsinsuliner, og forbedringen med Fiasp var lige så god som Novorapid, selv Fiasp blev taget efter måltider mens Novorapid blev taget ved måltider.

- Vi er glade for resultaterne af disse studier, som viser, at hurtigerevirkende insulin aspart har potentiale til at hjælpe mennesker med diabetes med at opnå en bedre blodsukkerregulering i forbindelse med måltiderne, siger koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen og uddyber:

- Onset 1 viser, at hurtigerevirkende insulinaspart har potentiale til at give en yderligere reduktion i HbA1c (langtidsblodsukkeret, red.) eller ekstra fleksibilitet sammenlignet med NovoRapid.

Studierne viste ifølge Novo ingen væsentlige forskelle i bivirkningsprofilen for de to insuliner. Dog blev der med Fiasp observeret en højere forekomst af hyypoglykæmi, eller et for stort fald i blodsukkeret, givet som måltidsinsulin inden for den første time efter starten på et måltid.