Novo-ejer investerer i potentiel rival til Novo Nordisk

Novo Seeds investerer 20 mio. kr. i biotekselskab, der har potentiale til at blive konkurrent til Novo Nordisk inden for diabetes, fedme og fedtleversygdomme.

Arkivfoto. Novo Seeds investerer 20 mio. kr. i biotekselskab, der har potentiale til at blive konkurrent til Novo Nordisk inden for diabetes, fedme og fedtleversygdomme.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det skriver Børsen.

Biotekselskabet Antag Therapeutics har netop modtaget 20 mio. kr. fra Novo Seeds, der skal gå til abeforsøg i udviklingen af et potentielt lægemiddel.

»Pengene skal bruges til at udvikle den bedste lægemiddelkanditat, som gør det muligt, at lægemidlet opholder sig i kroppen i den rette rid for at opnå den rette effekt,« udtaler administrerende direktør i Antag Therapeutics, Alexander Sparre-Ulrich.

Lægemidlet, som Antag Therapeutics forsker i, har sandsynligvis lighedstræk med Novo Nordisks middel for behandling af diabetes. Desuden vurderer forskere fra biotekselskabet, at midlet har potentiale til at udfordre Novo Nordisks ambitioner inden for fedme og fedtleversygdommen NASH.

Novo Seeds har investeret i biotekselskabet siden 2014, men skruer nu op for finansieringen i kølvandet på brancheorganisationen Dansk Bioteks kritik af investorer for kun at investere drypvist.