Novo dropper Victoza-ansøgning for type 1-diabetikere

Novo Nordisk har efter et afsluttet studie med Victoza som tillægsbehandling til insulin besluttet at droppe at ansøge om en indikationsudvidelse for lægemidlet til brug i type 1-diabetikere.

Foto: Linda Kastrup

Det oplyser Novo Nordisk til fondsbørsen sent mandag.


Medicinalselskabet oplyser, at resultaterne fra det andet af i alt to studier viser, at Liraglutid (Victoza) givet som tillægsbehandling til insulin opfyldte det primære mål om at forbedre blodsukkerreguleringen for mennesker med type 1-diabetes, men desværre uden fordelen i forhold til hypoglykæmi, som man har set indenfor type 2-diabetes.

- Vi er skuffede, fordi vi troede på dets potentiale til at give mennesker med type 1-diabetes en ny behandlingsmulighed, og vi vil fortsætte med at investere i nye behandlingsmuligheder til denne gruppe mennesker, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i fondsbørsmeddelelsen.

Afgørelsen er baseret på en risk/benefit-vurdering af det samlede datasæt fra studierne. Novo Nordisk vil nu gennemføre grundige analyser med henblik på at evaluere de kliniske data og definere potentielle fremtidige kliniske og regulatoriske initiativer, oplyser koncernen.

Andet og sidste fase 3a-studie med Liraglutid som tillægsbehandling til insulin til behandling af mennesker med type 1-diabetes viste ellers blandt andet gode resultater inden for reducering af langtidsblodsukkeret.

Fra et gennemsnitligt langtidsblodsukkerniveau på omkring 8,2 pct. ved studiets begyndelse opnåede deltagere, der blev behandlet med 1,2 mg og 1,8 mg Liraglutid i kombination med insulin en forbedring i langtidsblodsukkeret på omkring 0,5 pct. sammenlignet med 0,3 pct. for deltagere, der fik placebo.