Novo-direktør vil skabe vækst i selskabet før exit om ti år

Novo Nordisks koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen, forbereder medicinalkæmpen på sit exit om godt ti år. Målet er at skabe fremgang ved at satse på nye områder uden for diabetes.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det skriver dagbladet Børsen.

Mens den 56-årige Mads Krogsgaard Thomsen er i fuld sving med lanceringen af insulinet Tresiba, der senere på året vil få selskab på markedet af diabetesmidlet Semaglutid i USA, har han også tid til at tænke langsigtet.

Om blot ti år "eller deromkring" venter direktøren at forlade Novo Nordisk, hvilket har givet anledning til at tænke store tanker om, hvad der skal skabe vækst i selskabet fremadrettet.

»Vi har patenter frem til 2029 (Tresiba) og 2031 (Semaglutide), så det er jo lang tid, at vi kan vokse inden for flere områder, men det gør os følsomme efter den periode, at vi har sådanne mega-blockbusters,og derfor er det min opgave at sprede risikoen og lave en bredere pipeline,« siger Mads Krogsgaard Thomsen til dagbladet Børsen.

Dette skal blandt andet gøres ved at få adgang til flere patienter inden for diabetes såvel som helt nye sygdomsområder.

Novo Nordisk har senest satset på fedmemedicin, der vil blive udvidet til hjertesygdomme, og måske vil Novo Nordisk gå Lundbeck i bedene med lægemidler mod alzheimers og parkinsons sygdom.