Novo-datter øger overskud ved at skære vækstlande fra

Novo Nordisks ingeniørdatter, NNE Pharmaplan, runder en omsætning på 2 mia. kr., og en tyk ordrebog fra særligt Novo Nordisk samt lukning af kontorer i en række lande har fået indtjeningen til at følge med.

Det Novo Nordisk-ejede ingeniørselskab NNE Pharmaplan, der er specialiseret i at opføre medicinal- og biotekfabrikker. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Store vækstlande er i 2015 skåret fra hos NNE Pharmaplan, hvilket skyldes, at der simpelthen ikke er nok penge i dem for ingeniørvirksomheden.

»Vi har i 2015 øget overskudsgraden, og en af forklaringerne er, at vi har indsnævret os geografisk i den forstand, at vi kun har kontorer i otte lande nu. Vi har trukket os ud af Brasilien, Rusland, Sverige og Malaysia, fordi vi var blevet for spredte«, siger Jesper Kløve, administrerende direktør i NNE Pharmaplan, til Jyllands-Posten Erhverv.

Hos ingeniørselskabet byder man dog ikke kun ind på opgaver i lande, hvor man har kontorer, men er derimod klar til at rykke ud med teams, hvis et projekt andetsteds fra kommer i ordrebogen.

Netop ordrebogen er i 2015 blevet fyldt godt op af moderkoncernen Novo Nordisk, der har lanceret betydelige byggeinvesteringer for milliarder af kroner i Danmark og i udlandet. Jesper Kløve mener dog ikke, at afhængigheden af Novo Nordisk er et problem.

»Omkring halvdelen af omsætningen på godt 2 mia. kr. kommer fra Novo Nordisk-projekter, og det, synes jeg, er en passende fordeling.«

»Vi skal ikke blot være en teknisk afdeling for Novo Nordisk. Men vi vil meget gerne udnytte vores ekspertise hos Novo Nordisk og tage nogle af de store projekter«, siger Jesper Kløve til Jyllands-Posten Erhverv.