Novo-chef: Vi er ikke "en halt hest", der kun kan gå på to ben

Ifølge Novo Nordisks koncernchef for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen, er medicinalgiganten ikke "en halt hest", der kun kan gå på to ben. Derimod galoperer selskabet mod 2018 med det nye produkt Semaglutid, der blandt andet skal bidrage til at genskabe væksten i diabetes og fedme.

Foto: Liselotte Sabroe

Det skriver dagbladet Børsen.

Diabeteskoncernen kom igennem første kvartal af 2017 uden de store skrammer, selv om 2016 havde været et hårdt år med prisfald i USA.

- 2017 er det slemme år, og vi er stadigvæk forsigtige med, hvad vi siger om i år, men der er stadig supergode fremtidige vækstudsigter inden for diabetes og fedme, siger Mads Krogsgaard Thomsen til dagbladet Børsen.

Novo Nordisk gemmer på et trumfkort, der i fremtiden ventes at blive særlig populært på lægernes receptblok.

Det er lægemidlet Semaglutid, der kan indtages af diabetikere som injektion og tablet, hvor det sidste, hvis de kliniske studier ellers falder succesrigt ud, vil give Novo adgang til 75 pct. af diabetikerne, som Novo Nordisk ikke tidligere har haft adgang til.

I forbindelse med det nye lægemiddel har Nordea Markets haft den store lommeregner fremme. Den viser, at GLP1-diabetesmidler, som Semaglutid er i familie med, ventes at sælge for 76 mia. kr. i 2025, hvilket er tre gange så meget som i 2016, hvor der blev solgt GLP-1 for 21,6 mia. kr.

Novo Nordisks ambitioner for Semaglutide stopper ikke blot ved øget salgsvækst. Mads Krogsgaard afslører, at han drømmer om et lægemiddel til behandling af nyresygdomme og Alzheimers, hvilket Semaglutid kan være startskuddet på.

/ritzau/FINANS