Novo-chef får 18 mio for 2008

Direktøren bliver belønnet for det seneste års gode resultater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk har holdt sin aktiekurs over det seneste år, trods krise og store værditab på de internationale aktiemarkeder. Det klinger nu i topledelsens lønningsposer, da de nu frigivne aktiebonusser kan hæves på et forholdsvist højt kursniveau.

Novo Nordisks øverste chef, Lars Rebien Sørensen, kan på den nuværende aktiekurs hæve en bonus på omkring 7,3 mio. kr., som han kan lægge på toppen af sin almindelige aflønning, som for 2008 er steget til 10,8 mio. kr. fra 10,3 mio. kr. året før. Det skriver dagbladet Børsen.

Novos chef hæver 6,3 mio. kr. i fast løn, får en kontant bonus på 2,1 mio. kr. og en ligeså stor pensionsbetaling. Endelig får han 300.000 kr. i tilskud til bil. Samlet har Novo Nordisks fem koncernchefer fået 40 mio. kr. i fast løn, kontant bonus, pension og bil.

Derudover kan de ved salg af den frigivne aktiebonus samlet få en yderligere pose penge på knap 27 mio. kr.

Novo Nordisks aktiebonusordning er skruet sådan sammen, at de fem deltagere i koncernledelsen hvert år gives op til otte måneders fast løn plus pensionsbidrag, der samles i en pulje og købes Novo Nordisk-aktier for.

Aktierne er bundet i tre år og overføres derefter til deltagerne, afhængig af om topledelsen når nogle på forhånd definerede finansielle mål.

Ritzau