Novo-boss: Vi vil skære igennem diabetes-støjen

Novo Nordisks vækstudsigter knytter sig i høj grad til fremtidshåbet Tresiba, som selskabet rullede ud på et amerikanske marked i januar. Hvis Tresiba skal blive en succes, skal Novo være i stand til at skære igennem »diabetesstøjen« i USA, siger Lars Rebien Sørensen.

»Jeg kan kun sige, at den generelle opfattelse på markedet er, at produktet er et overlegent basalt insulin. Så nu er det et spørgsmål om, at vi skal skære igennem støjen i diabeteslandskabet i USA og sikre, at vi får patienterne til at vælge produktet,« siger Lars Rebien Sørensen på en telekonference. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novos væksthåb Tresiba er et af det danske selskabs hjørnesten, når det gælder kampen om at vinde markedsandele i den benhårde konkurrence på det globale diabetesmarked. Novo Nordisk-topchef Lars Rebien Sørensen melder onsdag morgen om en problemfri udrulning af Tresiba i USA i januar og slår fast, at det nu gælder om, at Novos salgsstyrke skal smøge ærmerne op.

»Jeg kan kun sige, at den generelle opfattelse på markedet er, at produktet er et overlegent basalt insulin. Så nu er det et spørgsmål om, at vi skal skære igennem støjen i diabeteslandskabet i USA og sikre, at vi får patienterne til at vælge produktet,« siger Lars Rebien Sørensen på en telekonference.

Novo-bossen har tidligere slået fast, at selskabet har sat store summer af til promovere det nye væksthåb i USA. Samtidig vil Novo sælge Tresiba til en højere pris, end konkurrenterne tager for deres midler.

Mens håbet for Novos Tresiba i USA altså blomstrer, er det endegyldigt slut med Novo Nordisks væksthåb i Tysland. Novo har længe ligget i stejle prisforhandlinger med de tyske myndigheder og har nu definitivt besluttet at trække produktet fra markedet.

»Novo Nordisk har i januar 2016 indstillet distributionen af Tresiba i Tyskland som følge af det negative udfald af prisforhandlingerne med den nationale sammenslutning af lovpligtige sygekasser,« skriver Novo Nordisk i sit regnskab.

Allerede i juli sidste år varslede Novo Nordisk, at Tresiba ville blive trukket af markedet i Tyskland. Siden kom det i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i november frem, at armlægningen med de tyske myndigheder stadig kørte på fuld tryk, men nu er det altså slut med Tresiba i Tyskland.

En anelse hengemt på side 21 i årsregnskabet og rubriceret under termen »øvrigt« løfter Novo Nordisk sløret for, at selskabet agter at prøve kræfter med en helt ny sygdomstype. Den nye satsning går ud på, at Novo vil udvikle et lægemiddel til sygdommen fedtlever. Det vil potentielt kunne åbne nye muligheder for et hidtil uopdyrket milliardmarked.

»Klinisk fase 2-program med semaglutid til behandling af NASH ventes påbegyndt i 2016 Novo Nordisk planlægger at påbegynde et klinisk fase 2-program i 2016 med semaglutid doseret én gang dagligt til behandling af leversygdommen ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH). Planerne er baseret på de positive resultater fra et studie gennemført af uafhængige forskere med liraglutid 1,8 mg indenfor NASH. Novo Nordisk forbereder sig p.t. til drøftelser med relevante regulatoriske myndigheder forud for påbegyndelse af studiet,« skriver Novo Nordisk i regnskabet.

Business TV: Novo Nordisk frusterer investorerne