Novo-blødermiddel viser gode resultater i fase 2-forsøg

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det andet af to fase 2-studier med Novo Nordisk potentielle fremtidige lægemiddel mod blødersygdomme, Concizumab, viser midlets potentiale som et sikkert og virkningsfuldt middel for alle patienter med hæmofili.

Det skriver Novo Nordisk mandag morgen i en pressemeddelelse.

Behandling med Concizumab blev godt tolereret, lyder det.

»Vi er glade for, at resultaterne fra Concizumab fase 2-forsøg støtter dets brug som et sikkert og veltolereret subkutant administreret profylaktisk behandlingsmiddel i alle patienter med hæmofili,« siger Ludovic Helfgott, der er vicepræsident i Novo Nordisks Biopharm Operations, i pressemeddelelsen.

Concizumab er i øjeblikket i fase 2 hos Novo Nordisk, der undersøger midlets effekt på de to blødersygdomme hæmofili A og B.

I behandling til hæmofili A, har Concizumab tidligere fået »orphan drug«-status hos USA's fødevare- og lægemiddelmyndigheder, FDA.

»Orphan drug«-status kan gives til lægemiddelkandidater til behandling af sjældne sygdomme. Det giver blandt andet skattefordele, ligesom medicinalselskabet ikke skal betale gebyr, når der på sigt søges om markedsføringstilladelse hos myndighederne. De første syv år efter produktgodkendelse er der desuden markedseksklusivitet.

Hæmofili rammer godt en ud af 10.000 mennesker og gør, at blod ikke størkner på normal vis.

/ritzau/FINANS