Novo ansøger om at få Devote-fordele på Tresiba-indlægsseddel i EU

Novo Nordisk ansøger nu om at få lov til at inkludere Devote-data på indlægssedlen for Tresiba i EU.

Arkivfoto: Novo Nordisks hovedkvarter i Bagsværd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed følger ansøgningen den, som Novo i maj indsendte til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.
Det oplyser medicinalkoncernen onsdag.

Devote er et stort hjerte-kar-studie, der er gennemført med det formål at bekræfte den kardiovaskulære sikkerhed for Tresiba sammenlignet med insulin glargin (virkemidlet i Sanofis Lantus) U100 givet som supplement til standardbehandling hos mennesker med type 2-diabetes, oplyser Novo Nordisk.

I studiet viste Tresiba færre tilfælde af hypoglykæmi - eller for lavt blodsukker - med Tresiba end med Lantus.

Ansøgningen kommer blot et par dage efter, at Novo Nordisk på en konference i San Diego i USA for diabeteslæger fra store dele af verden præsenterede nogle af de fordele, som den danske medicinalkoncern håber på kan sikre selskabets nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba, et solidt fodfæste i diabetesbehandlingen i de kommende år.

Devote-studiet har haft til formål at belyse de hjerte-kar-mæssige konsekvenser af behandling med Tresiba sammenlignet med verdens mest benyttede langtidsvirkende insulin, Lantus. Studiet, der er gennemført i 7637 type 2-diabetikere, viste, at Tresiba ikke øger risikoen for hjerte-kar-lidelser sammenlignet med Lantus.

Samtidig blev der målt på, hvor mange diabetikere, der fik tilfælde af hypoglykæmi, der frygtes af diabetikerne og kan give svimmelhed og hjertebanken og i alvorlige tilfælde føre til bevidstløshed og kramper. Derfor gør frygten for hypoglykæmi det også sværere at opnå god blodsukkerkontrol, da det kan være fristende at tage mindre insulin for at sikre sig mod et for lavt blodsukker.

Og på det punkt talte data i Tresibas favør. På linje med hvad Novo meddelte i november, opnåede diabetikere på Tresiba en væsentlig reduktion i forekomsten af alvorlig hypoglykæmi på 40 pct. sammenlignet med Lantus. Reduktionen i alvorlig natlig hypoglykæmi var på 53 pct.

En aktie i Novo Nordisk stiger med 0,2 pct. til 291,60 kr. onsdag middag.