Novo-aktien er tilbage i grønt efter blodig fredag

Novo Nordisk klarer sig bedre end de øvrige aktier i det danske eliteindeks, C20 Cap, efter fredagens nedtur.

Trods fredagens kurstæsk er Novo Nordisk fortsat klart det selskab i Danmark med den højeste markedsværdi. Scanpix/Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det gjorde ondt på Novo Nordisk-aktien, da medicinalkoncernen fredag sænkede forventningerne til den fremtidige indtjening markant.

Investorerne straffede udmeldingen med et kursfald på 15 procent, og dermed blev der barberet mere end 100 milliarder af selskabets markedsværdi.

Mandag har Novo Nordisk-aktionærerne dog hentet en smule af det tabte tilbage igen.

Ved middagstid var aktien steget med 0,5 procent, og det var vel at mærke på en dag, hvor C20 Cap-indekset faldt 0,6 procent.

Noget tyder altså på, at en del investorer benytter sig af muligheden for at købe sig Novo-aktier med en klækkelig rabat set i forhold til kursen før regnskabsaflæggelsen.

- Jeg tror, at der er en del, der dypper tæerne i aktien og kigger efter, om den ikke er faldet for meget, fordi der er noget at hente på den lange bane.

- Der er formentligt mange, der ser en værdi i den på lang sigt med den pris, som den har nu, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

Han ser dog fortsat et pres den modsatte vej fra de investorer, der lytter til investeringsbanken J.P. Morgan, som mener, at indtjeningen bliver endnu mere presset fremover, end ledelsen forventer.

Og de mennesker, der i højere grad handler ud fra trends end nøgletal og forventninger.

- Hvis man tror, at der er endnu et nøk på vej i nedadgående retning, så kan man jo låne en stor stak aktier, sælge dem og købe dem tilbage på et senere tidspunkt, hvor kursen er lavere.

- Novo-aktien er enormt likvid, og derfor er den et oplagt mål for sådanne short-positioner, siger Per Hansen.